Haaa aiskrim goreng ni ramai jugak yg tak tahu mcm mane rupenye..
kalau ikutkan senang je la nk ckp kan.. aiskrim tu goreng je la.. bile ikut logik.. aiskrim kalau goreng cair la kan.. haha
kat fb ramai yg nk resepi.. meh sini ainor share..
Bahan-bahan :
-ais krim (x kesah la ikut suka hati cita rasa anda)
-roti
-plastic wrap (nk balut roti)
-minyak masak
cara :
-mula2 korang sediakan roti..
-lepas penyek letak la aiskrin ats roti ni.. mcm ainor, ainor gune acuan karipap.. kepik je aslkan aiskrim x meleleh keluar.. ad yg pakai cawan.. bekas telur la.. ikut bentuk yg korg nk oteh2..
-haaa ni la jdnya after gune acuan karipap.. kali ni bukan inti karipap ye..
simpan semalaman dlm peti ais.. esok panaskan minyak.. bawak kuar dr peti ais masukkan trus dlm minyak yg panas tu.. goreng sampai warna tukar kekuningan or perang.. pastu mkn la..gamba after goreng x tgkp plak.. sbb masyuk da dpt mkn.. sodap mkn time hari tgh panas..
contoh nya gamba yg diambil dr tenet ...
sedap kan..
SELAMAT MENCUBA~